Leon Kimman
Senior Information Technology and Services Consultant MivarGroup
They know everything there is to know about software development and their mastering of domain knowledge is very fast.

The MivarGroup provides IT solutions to the mobility industry. We are engaged in developing the software to the next level.

De 40 medewerkers van de MivarGroup leggen zich onder andere toe op IT-oplossingen in de mobiliteitsbranche. Wat begon met het integreren van functionaliteit en data voor klassieke automotive-bedrijven als dealers en garages, groeide uit tot dienstverlening voor aanbieders van mobiliteit in meer algemene zin. Sinds begin 2017 werkt NetRom Software mee aan het verder ontwikkelen van de software. Mede-oprichter en Senior Information Technology and Services Consultant Leon Kimman geeft een indruk van de samenwerking.

"Wij zijn sinds de oprichting midden jaren 90 actief in de automotive-branche, onder meer met de ondersteuning van diagnoses, onderhoud en reparaties in het garagebedrijf. De eerste 10 jaar werkten we tevens voor grotere opdrachtgevers in andere sectoren, maar sinds 2009 ligt de focus volledig op mobiliteit. Dat was het logische gevolg van onze keuze in 2003 voor het overnemen en vervolgens uitbouwen van een garagemanagementsysteem. We verkochten niet alleen software, maar zorgden ook voor zaken als de integratie van product- en gebruikersinformatie met het bestelsysteem of andere specifieke functionaliteit. We waren deels een handelsorganisatie en veranderden in een kennisorganisatie. Sindsdien creëren we meerwaarde door opdrachtgevers projectmatig te voorzien van de beste oplossing en ondersteuning.

Integratie

Daarbij is integratie een sleutelwoord. We zorgen voor geïntegreerde ondersteuning van uiteenlopende processen: van het beheren van relaties, orders, voorraden en planning tot en met diagnose en workflow inclusief facturatie en administratie. Dat vereist ook in technisch opzicht het integreren van systemen en data van bijvoorbeeld de RDW en leveranciers van spare parts met onze eigen producten.

Nieuwe technologie

Rond 2010 besloten we een geheel nieuw product te bouwen. Op basis van toekomstbestendige architectuur en technologie begonnen we met het platform: Iris. Op dat platform bouwen wij nieuwe functionaliteit, terwijl ook leveranciers van andere software en data kunnen aansluiten op onze API’s. Hiermee geven we het begrip integratie nog duidelijker gestalte. De gebruiker bepaalt hoe de geïntegreerde dienstverlening het beste rendeert. Terwijl een garage werkt met de meest actuele OEM-gebaseerde data, diagnosewaarden en onderhoudsdraaiboeken, kan een beheerder van een lease- of huurvloot het onderhoud nauwkeurig calculeren, plannen, (laten) uitvoeren en verder optimaliseren - met maximale controle op zaken als autorisatie, planning en facturatie door het onderhoudsbedrijf.

Lean

Wij werken op basis van lean product management: we gaan de markt op met basisfunctionaliteit die de grootste behoefte dekt en bouwen een product vervolgens uit op verzoek van de gebruikers. Bij het ontwikkelwerk ondervonden we aanzienlijke continuïteitsproblemen. Goede ontwikkelaars zijn immers schaars. Op een goed, of liever slecht moment bleek ons personeel te worden weggekaapt door precies de bemiddelaar die ons datzelfde personeel even eerder had bezorgd. Dat was voor ons het signaal om op zoek te gaan naar alternatieve capaciteit. NetRom Software werd ons aanbevolen door Jos van Baal, manager R&D van Isah Business Software. In het selectieproces, waarin met meerdere partijen is gesproken, ontstond vrij snel duidelijkheid. NetRom is een no-nonsense partner: what you see is what you get. Dat past precies bij ons.

Expertise

Wij lieten ons de laatste paar jaar adviseren door een Nederlandse specialist in IT-architectuur en productontwikkeling. Net als wijzelf was deze adviseur direct onder de indruk van het hoge kennisniveau van de ontwikkelaars van NetRom Software. Ons NetRom-team van 4 medewerkers is zeer goed op de hoogte van de nieuwste technologische ontwikkelingen en kan de voorgestelde keuzes in het ontwikkelproces daardoor steeds goed onderbouwen. Ze zijn bovendien snel van begrip, ze bouwen in een hoog tempo cruciale domeinkennis op en ze communiceren prettig, proactief en vooral: duidelijk.

Duidelijkheid

NetRom Software zorgt voor duidelijkheid op alle fronten, inclusief de kosten. Het ontwikkelproces is voorspelbaar en daardoor zijn tegenvallers niet aan de orde. We zijn gewoon heel tevreden. Omdat de wereld van mobiliteit razendsnel verandert, zien wij veel kansen voor nieuwe vormen van dienstverlening. Er liggen verschillende nieuwe projecten ter evaluatie bij NetRom Software. We gaan nog veel moois tot stand brengen!"